Login en vind jouw stage

Inloggen voor leerlingen
  1. Wachtwoord vergeten?

Nieuwste stageplaatsen

foto

Informatie voor stagebieders

Met stagebieders bedoelen we organisaties die maatschappelijke stageplaatsen aan jongeren willen aanbieden, zoals vrijwilligersorganisaties, professionele non-profit organisaties en bedrijven met maatschappelijke projecten.

Goed onderwijs bereidt leerlingen voor op hun rol in en bijdrage aan de samenleving. De maatschappelijke stage kan goud voor de toekomst zijn. Omdat het jongeren zelf de kans geeft te ontdekken hoe leuk het is om verantwoordelijkheid te nemen voor anderen, de buurt, de politiek, de samenleving. En omdat het inmiddels op een ongelooflijk positieve manier banden smeedt tussen verschillende groepen mensen.

De maatschappelijke stage is geen 'gewone' stage waarmee praktijkervaring in een beroep wordt opgedaan. Het gaat erom anderen te helpen door het doen van vrijwilligerswerk. Doel hiervan is dat jongeren tijdens hun schooltijd kennis maken met de samenleving door een onbetaalde bijdrage te leveren aan deze samenleving.

Door bijvoorbeeld de f-jes te trainen, een wijkfeest te organiseren, of een website maken voor een vrijwilligersorganisatie. Zo ontdekt de leerling dat de samenleving is wat je er met elkaar van maakt. Maatschappelijke stage = maatschappelijke energie.

bron: o.a. http://www.minocw.nl/maatschappelijkestage/index.html

Inloggen kan via de startpagina van deze website, maar ook via deze link: INLOGGEN STAGEBIEDERS