Login en vind jouw stage

Inloggen voor leerlingen
 1. Wachtwoord vergeten?

Nieuwste stageplaatsen

foto

Veelgestelde vragen

Zoek de vraag en je vindt het antwoord. Staat je vraag er nog niet bij? Stel jouw vraag via het contactformulier. Je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.

 • Algemeen
  1. Ga naar schrijf nu in, klik op vrijwilliger
   Vul je e-mailadres in en klik op registreer (je krijgt nu op het ingevulde e-mailadres een wachtwoord toegestuurd)
   Met het toegestuurde wachtwoord kun je inloggen.
   Vul nadat je bent ingelogd de gevraagde gegevens in. Let op: hoe minder gegevens je invult hoe meer vacatures er komen te staan.
   Je kan op deze manier dus heel gericht zoeken maar ook kijken naar alle vacatures.
   Ook kan je onder het menu inloggen klikken op ‘mijn matches’. De computer zoekt dan op basis van de door jou ingevulde gegevens de vacatures die bij je passen.
  2. Vul uw eigen e-mail of het e-mailadres van uw organisatie in en klik op registreer. ( U krijgt nu een wachtwoord op het betreffende adres toegestuurd). U kunt nu inloggen met het e-mail en wachtwoord en vul de gegevens in. Elke organisatie dient een contactpersoon op te geven. U bent ingelogd en klikt in de rechterkolom op contactpersonen. (hier ziet u al dat een organisatie meerdere contactpersonen mag hebben) klik op nieuwe contactpersoon en vul de gegevens in. Vervolgens kunt u uw vacature(s) aanmelden. Klik nadat u bent ingelogd in de rechterkolom op vacatures klik op nieuwe vacature en vul de gegevens in Zoeken naar een geschikte vrijwilliger Klik nadat u bent ingelogd op ‘vacatures’ in de rechterkolom. Klik naast de betreffende vacature op het verrekijkertje om te gaan matchen. U krijgt nu een overzicht van onderdelen die bij het matchen betrokken worden. (Deze kunt u eventueel tijdelijk aanpassen, de hier gedane wijzigingen worden niet bij de vacature opgeslagen). Klik onder aan het scherm op "match" of "volledige lijst". U krijgt nu een overzicht van de beschikbare vrijwilligers
  3. Alle jongeren van het voortgezet onderwijs en alle studenten van het MBO en HBO onderwijs. Dus vanaf 12 jaar mogen en kunnen jongeren al meer betekenen voor uw organisatie. Maar ook volwassen studenten van bijvoorbeeld een deeltijdopleiding mogen hun stageopdracht bij een vrijwilligersorganisatie vervullen.
  4. In de begeleidingsvorm zijn er drie mogelijkheden: Het betreft een opdracht van een vrijwilligersorganisatie maar de opdracht wordt op school uitgevoerd. De docent zorgt voor de begeleiding en de vrijwilligersorganisatie zorgt voor de inhoudelijke stukken. Het betreft een opdracht bij een vrijwilligersorganisatie. De begeleidng wordt verzorgt door de organisatie.(bijvoorbeeld tijdens een spelactiviteit) Het betreft een opdracht bij een vrijwilligersorganisatie. Maar soms wordt vanuit de opleding profesionele begeleiding gevraagt. Mits de bezetting het toelaat kan het Servicepunt Vrijwilligers deze begeleiding op zich nemen. De inhoudelijke begeleding blijft bij de vrijwilligersorganisatie.
  5. Bij maatschappelijke stage voeren leerlingen vrijwilligerstaken uit. Hierdoor leren ze van alles, bijvoorbeeld over de samenleving en samenwerken. Daarnaast leren de leerlingen nieuwe mensen kennen en kunnen ze waardering krijgen voor het werk. Bovendien helpen ze de maatschappij. De maatschappelijke stage is geen beroepsgerichte stage om vaardigheden te verwerven voor het latere werk. Maatschappelijke stage is een onderdeel van school, vergelijkbaar met andere vakken. In totaal dienen leerlingen hier 72 uur aan te besteden, eventueel verspreid over meerdere schooljaren. De precieze regels rondom het stage lopen worden bepaald door de school. Kijk voor meer informatie op www.samenlevenkunjeleren.nl